Cykling

Välliste är ett utmärkt berg för nerförscykling med både branta och lättare partier. På berget finns ingen rullande lift under sommarhalvåret, dina egna ben och din cykel är ditt hjälpmedel uppför. Det kan vara jobbigt, men ger liksom vintertidens ”toppturer” en känsla av tillfredsställelse att tagit sig till toppen själv. Den här typen av cykling brukar kallas allmountain eller am i kort. Alltså att man cyklar allt. Både uppför, nedför och på platten. Berget har en varierande terräng med flytande stigar hela vägen ner. Som cyklist bör man tänka på är att ha uppsikt framåt på stigen och att väja för vandrare och löpare. Man tar givetvis med sitt eget skräp och tänker på att inte cykla där det är för blött, men det är inte så roligt att cykla i lera ändå. Viktigast av allt se till att ha roligt.

 

 

Toppen av ett berg

Leden börjar vid Ripan, går upp till Toppstugan och avslutas där du började. Den börjar med lätt åkning utför fjällplatån på baksidan. Den är relativt enkel att köra och värd vägen till till toppen. När du är på toppen måste du ta dig tillbaka samma väg som du kom.

Tidsåtgång: 1,5-2 timmar att ta sig tillbaka till Ripan
Vägen upp är jobbig till toppstugan
Utförsåkningen är blå

 

Rulla med oss

Leden börjar vid Ripan, går upp till Toppstugan och går tillbaka mot framsidan av berget för att avslutas vid Ripan. Första delen är stenig, men rolig och på vissa platser är stigen ganska exponerad. Efter en liten uppförsbacke börjar det rulla utför igen på en riktigt rolig stig med ett parti som innehåller snäva kurvor. Efter det ökar hastigheten en stund, men nästa del i skogen är det ganska lätt åkning. Vissa spångar kan vara svåra och det kan vara läge att gå vissa delar. Sedan blir det plattcykling en stund innan man kommer strax ovanför hotellet. Turen är tekniskt krävande med krav på teknik men dom partier som känns krävande kan man också gå.

Tidsåtgång: 2-2,5 timmar att ta sig tillbaka till Ripan
Vägen upp är jobbig till toppstugan
Utförsåkningen är svart

 

Rulla med oss remix

Är vår lättare led, den går på samma sträckning som ”Rulla med oss”, men börjar istället under dom snäva kurvorna. Tänk på är att det finns en svår spång på sträckningen så håll uppsikt. Vid den kan det vara värt att gå med cykeln.

Tidsåtgång: 1,5-2 timmar att ta sig tillbaka till Ripan
Vägen upp är medeljobbig
Utförsåkningen är röd

 

Hyr stigcykel

Att hyra stigcykel i Trillevallen är en grymt rolig aktivitet. Vi har i samarbete med Åre bikes möjligheten att leverera din cykel till Trillevallen. Måste bokas 2 dygn i förväg om din cykel ska kunnas hämtas ut i Trillevallen. Så ta chansen att testa! För att se utbud av cyklar gå till Åre Bikes.

Du bokar din cykel genom att skicka ett mail till boka@arebikes.se med följande uppgifter:

TIPS! Kopiera in texten nedan i ett mail och fyll i dina uppgifter efter varje fråga.

  • Typ av cykel du/ni vill hyra (stigcykel eller el-mtb)?
  • Datum/antal dagar?
  • Din/er längd?
  • Namn?
  • Telefonnummer?
  • Ska cykeln plockas upp/hämtas i Trillevallen?

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta Åre Bikes på mail: info@arebikes.se eller telefon: 0647-500 96.

Ladda ner cykelkarta här