– hela familjens favorit –

8 liftar och 21 nedfarter

 

 

TrilleKonf-32314

 

 


 

Trillevallen Högfjällshotell från år 1938 förde Trillevallen in i turistnäringen på allvar, och bonddrängen Torsten Boberg som stod för detta hotellbygge anlade tillsammans med sin hustru så kallade pollettliftar – genom att dra de besökande skidåkarna med snövessla mellan hotellet och backarna.

På 1970-talet hade alltfler turister börjat leta sig till orten, däribland Olof Palme och flertalet kända författare, och den svenske alpina världsstjärnan Ingemar Stenmark ökade folks intresse för alpin skidsport. Den före detta drängen Boberg blev ortens pionjär och försåg Trillevallen med Transportliften, vilken blev Trillevallens första släplift, och byggde därefter ut längdspåren. ”Wikipedia”

Trille16-53914

 


 

Svepande lättåkta backar eller branta svarta pister, vi har nedfarter för både nybörjare och mer erfarna skidåkare!

Det som gör Trillevallen till en familjefavorit är det lättöverskådliga skidsystemet där föräldrar ganska fritt kan låta barnen upptäcka och utvecklas i en fantastisk högfjällsmiljö utan att behöva oroa sig över att de åker vilse. Både skidskola och skiduthyrning finns i direkt anslutning till liftsystemet. När benen börjar bli trötta och barnen visar tecken på hunger ligger backrestaurang Ripan mitt i smeten. Här återfinns både värmestuga för medhavd mat och en stor restaurang med fika, flera olika lunchrätter samt pizza på menyn.

 

___

 

LIFTARNA ÖPPNAR 21 DECEMBER!

Då de svenska vintrarna kan vara lite snömässigt förädiska ser vi nu till med hjälp av vårt snökanonsystem att säsongen kan starta när vi vill, och inte när Kung Bore anser oss redo. Liftsystemet öppnar 21:a december.

 


 

För skol- och grupprabatter ringer ni för offert, 0647 – 360 95.

Barn upp till och med 7 år iförda hjälm gratis liftkort i förälders (med gällande liftkort) sällskap.
(Gäller ej vid skolgrupper)

Specialpris på säsongskort för dem som är skrivna i Jämtlands län!

Vi reserverar oss för prisändringar och felskrivningar.

Prislista (priser i SEK)
Vuxen från 16 år / Ungdom 8-15 år, senior 65 + år Vuxen Ungdom & Senior
Förmiddagskort 09.30-13.00 270 230
Eftermiddagskort 12.30-16.00 300 260
Dagkort 340 290
2-dagarskort 660 560
3-dagarskort 950 780
4-dagarskort 1 190 950
5-dagarskort 1 350 1 120
Veckokort (8 dagar) 1 760 1 390
4 av 8 dagar 1 240 1 010
Föräldrarkort

Skipass som gäller för 2 vuxna, +25% av ordinarie pris. Gäller på ovan angivna skipass.

Säsongskort 3 500 2 800
Kvällsskidåkning 120 100
Enkeltur/Engångstransport 50
Key-card 75

 


 

 

Pistkarta

pistkarta

 


 

Skidskola

 

skidskola och skidhyra

Trillevallens sköna och variationsrika backar i södra Årefjällen är ett perfekt ställe för både stora och små att utveckla sin skidåkning. Boka skidskola för barnen, eller ta en lektion för att själv komma vidare. En kurs i carvingteknik är för många en dörröppnare till roligare skidåkning. Har du inte någon egen utrustning eller inte orkade släpa…? Bara lugn, Jan Thander hjälper dig med erfaren hand så du får det du behöver. Skiduthyrningen ligger i direkt anslutning till liftsystem, tur- och längdspår samt backrestaurang Ripan.

__

Boka skidskola och skidhyra

Boka skidskola eller skidutrustning på www.skidoronline.se.

Väl på plats bokar du i skidshopen, via mail till info@trillevallensskiduthyrning.se eller per telefon 0647-360 66, 070-315 63 52.

__

 

Grupplektioner

 

Smygare

Här startar vi från början i vårt familjevänliga barn område. Det gäller att förstå hur skidorna och liften fungerar. Snart kan vi stanna, ploga och åka knapplift.

Svängare

Här startar vi knappliften och kan stanna och ploga. Snart blir vi modigare, säkrare och får mer fart med parallella skidor. Vi har siktet inne på släpliftarna, längre backar och vi utmanar mer avancerad teknik.

Fräsare

Här startar vi knapp- eller släplift och kan stanna med parallella skidor. Och åker i de flesta backarna. Vi utvecklar carvingtekniken i både korta och långa svängar samt tränar position och balans för ännu renare skär i svängen. Vi utmanar både långa backar, hopp, pucklar och nysnö för den som vill.

Privatlektioner

Privatlektioner ges under veckans alla dagar och fokuserar på just dina önskemål. Våra kunniga skidlärare hjälper dig att utvecklas till en duktigare och säkrare skidåkare oavsett tidigare erfarenhet.